Grenaa Bys historie

Carl Svenstrup (1881-1964) var skolelærer og bibliotekar i Grenaa. I sin fritid undersøgte og beskrev han Grenaa Bys historie fra oldtid og helt op til 1940’erne. Resultatet blev en række hæfter, der blev samlet i “Grenaa Bys historie” herunder “Grenaa i fortid og nutid”, “Fra det gamle Grenaa” og “Grenaa i tekst og billeder”. Udgivelsen af Grenaa Bys historie strakte sig over næsten 25 år; fra 1933 til 1957.

“Fra det gamle Grenaa” er udgivet som et særtryk af en række avisartikler. “Grenaa i tekst og billeder” er en revideret og forkortet udgave af “Grenaa i fortid og nutid”.

 – – –

Herunder ligger bøgerne som søgbare pdf-filer. Hvis du vil søge efter en bestemt begivenhed eller person, skal du åbne en fil og tryk “ctrl F”, så kommer der en søgerude frem, hvor du kan taste dit søgeord. Vær opmærksom på, at det er omfangsrige filer, det kan derfor tage noget tid at åbne dem. I indholdsfortegnelserne til højre, kan du danne dig et indtryk af, hvad de enkelte bind indeholder, inden du åbner dem.

Bemærk! Det ser ud som PDF-filen ikke indlæses, men vent så kommer den frem.

Grenaa Bys historie
Bind A  Den almindelige Byhistorie – side 1 til 399 Indholdsfortegnelse
Bind A  Den almindelige Byhistorie – side 400 til 823 Indholdsfortegnelse
Bind B  Personalhistorisk-topografisk Beskrivelse Søndergade, Torvet, Storegade Indholdsfortegnelse
Bind C  Personalhistorisk-topografisk Beskrivelse  Lillegade, Østergade, Nørregade, Markjorderne og Havnen Indholdsfortegnelse
Grenaa i fortid og nutid – et Jubilæumsskrift Indholdsfortegnelse
Fra det gamle Grenaa
Bind 1 Indholdsfortegnelse
Bind 2 Indholdsfortegnelse
Bind 3 Indholdsfortegnelse
Grenaa i tekst og billeder
Grenå i tekst og billede Indholdsfortegnelse