Fra et hjørne på Djursland

Karl Gleerup

PDF

Forord

På opfordring af børn og børnebørn har jeg skrevet mine erindringer. Kronologien er ikke fulgt til punkt og prikke. Jeg har skrevet på inspirationen, når noget er dukket op i erindringen.

Hovedårsagen har været at beskrive nogle af familiens medlemmer gennem tiden, men jeg har også søgt at skildre miljøet omkring dem og dermed give et billede af datidens livsformer og familiemønstre – kort sagt af et samfund og en kultur, som ikke er mere. Meget af det beskrevne er blevet mig fortalt, og jeg har nydt godt af, at der har været gode fortællere i min familie. Derfor har jeg også kunnet skrive om ting “før min tid” og om ting, som er foregået, mens jeg har været borte fra egnen.

Selve nedskrivningen er foregået på gammeldags facon – med blyant på papir, og jeg har opdaget, at der herfra er lang vej til en bogudgivelse. Min datter, Birgitte Kirk, har haft den vanskelige opgave at tyde min lidt specielle skriveform, og min gode ven, lokalhistorikeren Willy Helbo, Trustrup, har med sin hjælpsomhed og tålmodighed fået de fleste ting på plads. Jeg skylder dem begge en stor tak.

Karl Gleerup