Å-bølger

Placering:
Ålunden / Ådalen.

Opstillet  år:
2000.

På initiativ af:
Boligselskabet Grenaa af 1945.

Materiale:
Stål.

Kunstner:
Bente Wulf.

Financieret af :
Boligselskabet Grenaa af 1945 og sponsorer.

Åbølger-2

Å-bølger, der består af 3 skulpturer, blev afsløret i forbindelse med boligselskabet “B45” indviede bebyggelsen Ålunden/Ådalen bestående af 24 ældreboliger og 16 almenboliger, samt et fælleshus. Der er tale om tre såkaldte “Å-bølger” på et underlag af flis og bark placeret i den dertil indrettede “skulpturhave” ved flagstengen. Skulpturerne skal signalere bebyggelsens tætte naboskab med Grenåen. Materialet er rustrød stål og det er HSM Industri der har stået for smedearbejdet efter Bente Wulfs tegninger og anvisninger.

Formanden for “B45” Birte Nørager bød indledningsvis velkommen til borgmester Gert Schou – der var Grenaa Kommune repræsentant ved indvielsen – BRF Kredit, beboere, arkitekter, håndværkere og Bente Wulf. Birte talte først om opførelsen af boligerne hvorefter hun berettede følgende om kunstværket:

Kunstafsløring er vi jo så heldige, at vi skal have i dag. Det er jo ikke alle afdelinger det er lykkedes at få et kunstværk. Det kræver mindst to ting; nemlig en sponsor, og når man har fundet sådan en, skal man ud og finde en kunstner. En sponsor viste sig – nemlig BRF Kredit. Dermed kunne økonomien pludselig bære et kunstværk. Jeg takker naturligvis BRF Kredit for deres venlighed. Kunstneren ville vi gerne finde lokalt, og valget faldt på Bente Wulf, som har tegnet de tre værker, der har fået navnet “Å-bølger”, berettede Birte Nørager, som dermed overlog til borgmester Gert Schou, at afsløre kunstværket.

Ovenstående er uddrag fra artikel i Grenaa Bladet 2. maj 2000

Bente Wulf, billedhugger, uddannet på Århus Kunstakademi inden for keramik (1964-1966) og skulptur (1979-1984) Grenå Stenhuggeri 1985-90. Hun har deltaget i adskillige udstillinger og er med i “Aprilgruppen” i Grenaa. Bente Wulff er også bosat i Grenaa og har lavet flere udsmykningsopgaver for Boligselskabet Grenaa af 1945: Hjerteblod og Luft-Vand-Ild-Jord.