Byplanpris

Placering:
Rådhushaven foran rådhuset.

Nedlagt år:
1998.

På initiativ af:
Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening

Tekst:
Byplanprisen 1998
  
Grenaa kommune modtaget for god byplanlægning
  
Dansk Byplanlægningslaboratorium
  
Danske Arkitekters Landsforbund
  
nedsænket nov. 1998

Materiale:
Bronzeplade

Fremstillet af:
Design-it

:

Byplanprisen -1

Byplanprisen fik Grenaa for den konsekvente gennemførelse af renoveringen af midtbyen fra et trafikplaget centrum til et fredeligt byrum med flotte pladser og bevarelse af byens middelalderpræg med kirken i midten, og med gågaderne strålende ud derfra i alle retninger af torvet omkring kirken, og ligeledes renoveringen af Grisetorvet. Samtidig er byens hoveindfaldsvej, Havnevejen og centerringsgaden trafiksikret og visuelt forskønnet.

I Erhvervsstyrelses publikation om byudvikling kan man læse følgende:

“Grenaa Kommune har i bymidten og havneområdet er skabt byrum og gågader af høj kvalitet. Bymiljøet og trafiksikkerheden er blevet væsentligt forbedret, således at bylivet og oplevelsen af at opholde sig udendørs og færdes til fods er beriget. Byplanprisen 1998 tildeles Grenaa Kommune for det solide planlægningsarbejde. En indsats hvor den politiske vilje til undervejs at satse på arkitektonisk kvalitet har været imponerende”.

Afsløringen fandt sted tirsdag 18 november, da borgmester Gert Schou afslørede den nedsænkede bronzeplade foran rådhuset. Mange mennesker har medvirket til at det kunne lade sig gøre, og kostet mange millioner, Gert Schou luftede planer om fortsatte forandringer fremover.

Byplanprisen -2