Granitsten ved Vestre Skole

Placering:
Vestre Skoles skolegård.

Opstillet  år:
1987.

På initiativ af:
Vestre Skole.

Materiale:
Gnejsgranit.

Kunstner:
Inge-Lise Kofoed.

Finansieret af :
Ny Carlsbergfondet.

Granitsten Vestre Skole 044

Bagrund. Den 26. juni 1987 kunne Dagbladet Djursland berette, at Vestre Skole efter ansøgning havde fået Ny Carlsbergfondets tilsagn om en gave på ikke mindre end seks kunstværker: fire oliemalerier, et vægtæppe og en granitskulptur. Ny Carlsbergfondet ville bestemme ophængning og placering af de enkelte værker, som ellers skulle overdrages skolen som ejendom.

En granitsten af Inge-Lise Kofoed var en af gaverne. Den blev sammen ved de øvrige kunstværker afsløret den 27. November 1987 efter at være opstillet i skolegården på et særligt udført brostensfundament. Kunstneren var til stede ved afsløringen, og Dagbladet Djursland refererede hendes kommentarer til stenen:

– Jeg har arbejdet på stenen gennem et halvt år, sagde Inge-Lise Koefod. Jeg arbejder både med mejsel og vinkelsliber. Det er en sten, man må røre ved – man bør faktisk røre ved den.

Det er blevet skrevet om Inge-Lise Koefod, at hun tegner – både når hun fører farvekridtet på papiret, og når hun sliber i sten.

– Det kan man godt sige, fortæller hun. Det er et samspil mellem stenen og mig. Jeg starter med at angribe en sten fra forskellige vinkler, og så pludselig opstår der et samspil.

Inge-Lise Koefod viste også lysbilleder om granitstenens vej fra en grusgrav på Sjælland til den færdige skulptur.

Inge-Lise Kofoed, født 1939, billedhugger og grafiker. Uddannet på Kunsthåndværkerskolen i København. Ansat på Den kongelige Porcelænsfabrik, men fra 1965 eget værksted som billedhugger. Se Weilbach: Dansk Kunstnerleksikon., 1995.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *