H.C. Andersen 200 år

Opstillet  år:
2005.

Materiale:
Stål.

Kunstner:
Grenaa Produktionsskole.

Financieret af :
Grenaa Produktionsskole.

H_C_Andersen-1

Skulpturen der blev afsløret af borgmester Gert Skov foran indgangen til Grenaa Bibliotek den 30-04-2005, er skænket af Produktionsskolen i Grenaa i anledning af 200 året for H.C. Andersens fødsel.

I forbindelse med afsløringen fortalte leder af Produktionsskolen Heidi Grøndahl eventyr, og kunne afsløre at ideeen til skulpturen er kommet fra 2 smede: Ingolf Steffensen fra Ørum og Frank Thullesen, leder af smedeværkstedet på Grenaa Produktionsskole, og i samarbejde med 10 smedelærlinge, blevet en realitet.

Bibliotekar Birgit Årnes takkede for, at produktionsskolen synes den skulle stå ved biblioteket, hvor den passer rigtig godt. Skulpturen vrimler med symbolik og hentydninger: H.C. Andersens bøger og rejsekuffert.

Ingolf Steffensen, hovedidemanden bag skulpturen, kunne fortælle at stålet i skulpturen i løbet af et par måneder vil ruste og blive ræverødt, og det er meningen. Når den har fået sin rigtige farve, vil skulpturen blive lakeret og bevaret derved, så den røde farve kommer til at stå i skarp kontrast til den forkromede nattergal, der synger fra toppen af skulpturen.

Biblioteket