Posthest

Placering:
Ældrecenter Posthaven

Opstillet år:
2006

I anledning af:
Posthavens 10 års fødselsdag

Materiale:
Elmetræ

Kunstner:
Træskærer og billedhugger Søren Brynjolf

Finanseret af:
?

 

Hesten er fjernet på grund af naturlig nedbrydning

 

hest-3

I anledning af Ældrecenter Posthaven 10 års fødselsdag den 3 september 2006, blev det besluttet at det skulle fejres med en træskulptur af Multikunstneren Søren Brynjolf.

Han fremstillede en posthest af 3 stykker elmetræ, skåret ud med motorsav. At det netop blev en hest, og placeringen i nærheden af åen, skyldes at man helt tilbage i 1500 tallet, har ligget en kongsgård på stedet, men i 1700 tallet, blev engene stedet, hvor postrytterne, der kom ridende fra Århus med posten til byens borgere, stillede hestene på græs, mens de afleverede post i byen. Engen blev dengang også kaldt en hauge, og fra posthestene og haugen har Ældrecenter Posthaven fået sit navn.

Engen langs åen er et historisk sted, og hesten trækker linierne tilbage i tiden. Den flotte hest står lige ved stien, der går lang åen, og kan derved beses af de menge, der bruger stedet som rekreativt område.

Hest-2

Multikunstneren Søren Brynjolf er kulturformidler især til børn. Han er kendt for sin underholdning med Sørens Safari Show. Med talende dyr. Han laver træskulpturer skabt med motorsav. Historiefortæller for børn, musiker – snag, dans, trommer og leg for børn og voksne.
Han har også lavet jubilæumsskulpturen i Fuglsanggården.