Vindpust

Placering:
Pladsen syd for Djurslands Museum, Søndergade 1

Opstillet  år:
1991.

På initiativ af:
Grenaa Handelstandsforening.

Materiale:
Bronze på poleret granitsokkel.

Kunstner:
Anders Geertsen.

Finansieret af :
Grenaa Handelsstandsforening.

Vindpust_48-1

Vindpust blev afsløret den 14. Juni 1991, og dens første placering var det lille torveområde mellem Grenaa Kirke og det nye rådhus. I august 1995 blev kunstværket flyttet til pladsen syd for Djurslands Museum for at give plads til en ny skupltur, “Ofrende”.

Vindspust var en gave fra Grenaa Handelsstandsforening til Grenaa Kommune, og midlerne stammede fra forskellige gaver til udsmykning i byen. Ved foreningens 100 års jubilæum i 1976 havde den fået et beløb fra Sparekassen for Grenaa og Omegn, og Arbejdsforeningen for Grenaa Havn havde i 1990 givet et beløb. Billedhuggeren Anders Geertsen fra Øer ved Ebeltoft var til stede ved afsløringen.

Anders Geertsen, født 1943, billedhugger, uddannet på Århus Kunstakademi og i billedhuggerværksted i Italien. Har udstillet på censurerede udstillinger, første gang i 1969. Har haft værksted på Øer i Ebeltoft Kommune siden 1980. Anders Geertsen arbejder i bronze, granit og marmor, og hans værker har en abstrakt organisk form. Et hovedtema i hans kunst er forholdet menneske-natur.