Aalsrode, Djursland

Bobby Berkhuijsen

PDF

Forord

Aalsrode er en dejlig plet på Djursland otte kilometer fra Grenaa og beliggende tæt ved skov og strand. Fra Aalsrode er der tre kilometer til stranden igennem en naturskøn skov. Om sommeren er der mange, der fisker her. Man kan også bade, men stranden er stenet, og vandet bliver hurtigt dybt, så man skal være en god svømmer. Det siges, at der også er “hestehuller”, huller, hvor vandet pludseligt bliver dybt, (og hvor nogle heste er druknet før i tiden). Stedet har også krævet menneskeliv. Den 3.8 1969 druknede tre unge mennesker under badning. Alt dette bevirker, at der aldrig er overfyldt.

Byen ligger i et “hul” omgivet af bakker, hvilket gør den til en helhed. Mange er barnefødte på stedet, og tilflyttere falder som regel hurtigt til. Vi har en aktiv borgerforening og et godt, gammelt forsamlingshus, der bliver brugt flittigt til alle former for familiefester (fødselsdage, konfirmationer, bryllupper m.m.) samt ungdoms- og sportsfester. En årlig dilettantforestilling, hvor “skuespillerne” her fra byen har haft ugentlige øveaftener, mangler heller ikke. Så er der en sy- og hyggeklub, en meget velbesøgt banko-aften i vinterhalvåret, høstgilder, foredrag og andet forefaldende.

Om sommeren afholdes en oprydningsdag, hvor alskens affald samles ind i store sække. Bagefter er der fælles pølsespisning i forsamlingshuset. Og så årets mest populære udflugt: en fælles cykeltur i de smukke omgivelser, hvor man kan vælge mellem ruter af forskellig længde, så at alle kan være med. Efter strabadserne slutter dagen med helstegt pattegris (skænket af en lokal griseavler). Så der er liv i forsamlingshuset, kan I tro! Vi føler os hjemme i vor by, og de fleste af os vil ikke bytte.

Bobby Berkhuijsen